close
Heeft u advies nodig? Stel uw vraag phone0342 401 315
beenhere Al meer dan 20 jaar ervaring

Natuurlijk kindergedenkteken versteend hout

Glas is op veel manieren te bewerken en te kleuren, waardoor het mogelijk is om een unieke uitstraling te creëren. Glas is duurzaam. De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 43319
Catalogus Natuurlijk
Collectie Glas, Natuurlijk, Versteend hout
Graftype Natuurlijk
Materiaal Glas, Versteend hout
Productgroep Kindermonumenten

Productomschrijving

Glas
Glas is op veel manieren te bewerken en te kleuren, waardoor het mogelijk is om een unieke uitstraling te creëren. Glas is duurzaam.

Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Versteend hout
Versteend hout is 22 miljoen jaar oud en heeft de hardheid van graniet. Het versteende hout in onze collectie komt oorspronkelijk van de boomsoort Dipterocarpus wat in de loop van miljoenen jaren is versteend. Dit proces van verstening wordt in gang gezet wanneer de oorspronkelijke boom bijvoorbeeld door een aardverschuiving bedolven raakt onder de grond. Als vervolgens de boom onder de grond gaat rotten en op dezelfde snelheid mineralen uit grondwater zich afzetten in de boom, dan blijft de boom op celniveau in tact, waarbij de organische bestanddelen worden vervangen door mineralen. De verscheidenheid aan kleur in het versteende hout komt door de verschillende mineralen of metalen die zich hebben afgezet in het het materiaal. Hierbij kunt u denken aan ijzer, koper, kwarts, chroom, silica en meer.