close
Heeft u advies nodig? Stel uw vraag phone0342 401 315
beenhere Al meer dan 20 jaar ervaring

Over ons glaskunst atelier in Barneveld

Glaskunst atelier Art Emotions maakt onderdeel uit van Eijgelaar Natuursteen. Ooit als glasatelier in 1968 gesticht door Floris van Tetterode, en inmiddels uitgegroeid tot een absolute specialist in glazen grafmonumenten. Het bedrijf kenmerkt zich als een smeltkroes van uitdagingen, gedreven door een enthousiaste groep mensen waar innovatie, ambacht, creativiteit en vooral bezieling voor alles wat we doen centraal staat.

Kees Ruggenberg

Vestigingsmanager

Kees denkt met u mee om een passend grafmonument van glas te ontwerpen en draagt ook graag al meedenkend ideeën aan om tot een weloverwogen eindresultaat te komen.

Ivonne Epskamp

Adviseur

Ivonne is adviseur en helpt u graag mee een persoonlijke glazen grafmonument te ontwikkelen. Ivonne is vriendelijk, creatief en behulpzaam.

Jaap Doornewaard

Glasspecialist

Jaap maakt de grafmonumenten van glas in het glaskunst atelier in Barneveld. Jaap is mede verantwoordelijk voor het bestellen van het juiste type glas en het constructief verantwoord in elkaar zetten en plaatsen van de glazen grafmonumenten.

Uniek in Nederland – steenhouwerij met glasatelier voor het maken van bijzondere grafmonumenten van glas

Over ons team

Kees Ruggenberg is het eerste aanspreekpunt van Art Emotions. Hij denkt met u mee om een passend grafmonument te ontwerpen en draagt ook graag al meedenkend ideeën aan, om tot een weloverwogen eindresultaat te komen. Kees werkt de ontwerpen uit in een tekening en een vrijblijvende offerte of bevestiging. Ook maakt Kees het documentatiemateriaal van Art Emotions ter inspiratie, hoewel hij tijdens de gesprekken streeft naar unieke en persoonlijke grafmonumenten. Kleine details kunnen hierbij groot verschil maken.

Zowel bij Eijgelaar Natuursteen in Barneveld als in Kampen en Apeldoorn zijn meerdere adviseurs die ook graag voor u klaarstaan. Jaap Doornwaard maakt de grafmonumenten van glas in het glaskunst atelier in Barneveld. Hij is er voor het fijnere straalwerk van inscripties en figuraties, waarbij hij met heel zijn hart probeert de verschillende diepten zo mooi mogelijk aan te brengen. Tevens is hij er voor de creatieve bijzonderheden, zoals het snijden, emailleren en appliqueren van glas en andere glasbewerkingen. ‘Ik kan er een stukje gevoel in leggen, het is allemaal handwerk,’ aldus Jaap als je hem vraagt wat hem zo aanspreekt in zijn werk.

Regelmatig komen klanten ook even bij hem om iets te bekijken en te bespreken of alles naar wens wordt. Jaap begeleidt allebei de ovengangen van het glas, hij weet precies bij welke temperaturen iets het best tot zijn recht komt, hoewel het altijd spannend blijft om de oven weer open te doen om te zien hoe het eindresultaat uiteindelijk is geworden. Inherent aan dit prachtige ambachtsvak.